• Reducerat pris

Eclipse Biofarmab Bioglucomin Competition 450g

0692

Bioglucomin Competition är ett fodertillskott för hårt tränande, tävlande samt äldre hästar. 

629,00 kr
440,30 kr Spara 30%
No tax

Bioglucomin Competition innehåller Kontroitinsultat med tillsats av hyaluronsyra, MSM samt inulin för häst och är speciellt lämplig för aktiva hästar, äldre hästar samt hästar som utsätts för hård ansträngning.

Hyaluronsyra(HA) förekommer naturligt i höga koncentrationer i bl.a ledbrosk och ledvätska hos djur och människor där den har en viktig smörjande och stötdämpande effekt. Vid ökad belastning, som hård träning, eller hos äldre hästar kan mängden HA minska och ledvätskan tunnas ut. 

HA tillsätts för att återställa den tjockflytande, skyddande konsistensen på ledvätskan och leden skyddas. Daglig tillförsel av hyaluronsyra i fodret till tävlingshästar har visat sig ha positiva effekter för att bibehålla en normal ledfunktion. 

Kondroitinsulfat är en naturligt förekommande molekyl i ledbrosket, som gör att brosket verkar stötdämpande. Nedbrytningen och uppbyggnaden av ledbrosket är normalt en långsam process, men på en häst som tränas och tävlas hårt är omsättningen av ledbrosket högre. Ett tillskott av kondroitinsulfat är därför viktigt för att stimulera broskbildningen 

Bioglucomin innehåller även Mangan hjälper till vid uppbyggandet av brosk.

Inulin är en metabolisk kostfiber som bidrar till en hälsosam tarmflora med goda förutsättningar för ett bra upptag i tarmarna. 

Bioglucomin Competition innehåller även MSM som hjälper musklerna att bland annat återhämta sig efter hårt arbete 

Bioglucomin Competition är helt fri från socker. 

Eclipse Biofarmab
0692

Särskilda referenser

Du kanske också gillar